Friday, March 19, 2010

ett annat fredagstips


Vi ska ha filmkväll ikväll, så det vanliga fredagsfilmtipset får vänta till imorgon. Däremot får
Anna och Fredrik agera försökskaniner åt ett litet 'snack' jag tyckte såg smaskigt ut. Superenkelt
och nyttigt med Finncrisp. Jag använder lätt creamcheese med smak av pepparrot - perfekt
tillsammans med laxen. Och så i med lite dill och salt & peppar. Easy peasy. Så här gör man:

Ni behöver:
20 st finncrisp
100 gram kallrökt lax i småbitar
200 gram färskost/mjukost (smaksatt eller neutral)
50 gram gurka i småbitar (om man vill, funkar perfekt utan också)
1/2 dl finhackad dill

Blöt ner Finn Crispen i vatten några sekunder, och lägg dem sedan på en skärbräda.
Täck dem med gladpack och låt dra i ca 15 minuter. Under tiden hackar du tillbehören
till krämen och rör ihop. Bre mixen på Finn Crispen och rulla ihop, fäst med tandpetare.
Ställ dem sedan kallt i minst en halvtimme innan servering. Garnera med exempelvis
körsbärstomater, oliver eller persilja.


källa: Jennas blogg. Och här kan ni se en lite läckrare bild av rullsen :)

No comments:

Post a Comment