Wednesday, June 30, 2010

spets

Spets behöver inte vara gulligt bara för att det är spets. Tuffa till det med accessoarer som hårdare skor, bälte, smycken eller headband. Eller låt det vara gulligt i all sin ära, spets är i vilket fall en hit hela sommaren, vare sig du kör på romantiskt eller dramatiskt.

Tuesday, June 29, 2010

värmande

Asså, älska sommar! (och glittriga toppar till jeans)
bild

terracotta

Miljön och ljuset påminner mig om den fina filmen A Good Year.
Man vill bara sitta i solen och dricka vin och äta ost.

återanvänd


Om du nu inte har tillräckligt med te att fylla dina teburkar med hemma,
så kan du ju alltid använda de som krukor? Och trots att de inte ser exakt likadana ut så håller de ihop på ett fint sätt. De fina gamla tavlorna tillför också en unik stil och känsla. Bara att ut och jaga loppisfynd i sommarsolen!

Monday, June 28, 2010

solkyssar


Hej fina! Jag hoppas verkligen ni har haft en lika fantastisk midsommarhelg som jag har. Den har varit obeskrivligt bra och innehållit en väldans massa glädje. Så mycket häng med de jag tycker allra mest om, och ovanpå det ett strålande väder. Det har varit beachvolley, picknicks, midsommarfirande, god mat, dans, slapp på gräsmattan, bokläsning, strandhäng, speedminton, grillning och VM. Och vi har tagit vara på varendaste liten stund.
I morse susade Marek tillbaka till Berlin och det är så klart aldrig kul, men vi ses snart igen.
Ha nu en riktigt fin start på denna sommarveckan.
Bisous

Thursday, June 24, 2010

Malmöhäng

Jag älskar att bara hänga med mina närmaste vänner, särskilt när det är sommar, och särskilt när det blir spontant. Vi svenskar har ju någon form av plikt att 'ta vara på sommaren', så då får vi ju göra det då.
Ikväll ska vi bl.a. hänga med beachvolley och sedan picknick - Marek har redan kommit till Malmö och dör av längtan att få hoppa på tåget från Småland och få pussa på min finaste.
Helgen kommer bli helt jäkla underbar, det är jag säker på.
Ta vara på sommaren nu vänner! ;)

Wednesday, June 23, 2010

musiklänk

Listen: Dream on

Tuesday, June 22, 2010

vitt


Vit blus och vita shorts. Och så en stråhatt på det. Så, sommarkirrad.

Tisdag



Hej sköna bönor, hoppas ni har en härlig tisdag och att solen skiner på er.
Jag satt i möten hela dagen igår, och även idag är det en del att stå i, jobbar med julbroschyren i nuläget och sätter även igång sommarbroschyren idag, så det är kul!
Känner peppen inför ikväll då vi ska picknicka och lyssna på stand-up samtidigt som vi puttrar runt på en båt i Malmö. Underbart.
Glad tisdag!

Translation: Hey lovlies, hope you're having a great Tuesday and the sun is shining on you all.
Was sitting in meeting whole day yesterday, and today there's a few things to tick off the list. Working on the Christmas brochure and will get started on the Summer brochure today, good fun!
Also excited about tonight when we're going for a picknick and stand-up comedy while we're cruising around a boat in Malmö.
Happy Tuesday folks!

images

Saturday, June 19, 2010

Desert Fox



Elle UK Juni 2009

kärlek

foto: scanpix

Man kan ju omöjligt förbise den enorma lycka de utstrålar. Och Victoria är så vacker att man inte kan slita ögonen ifrån henne. Och klänningen, som en smäck på hennes vältrimmade kropp. Fantastiskt fint par.

Idag har jag känt av partyt från igår, en riktigt härlig och underhållande afton! Alltid så kul att träffa er fina vänner. Dessutom en bonusträff med Stina på Debaser, yeah!
Nu ska jag snart knoppa i säng och se till att jag kommer upp till gymmet imorgonbitti.
Bisous

Friday, June 18, 2010

Fredag!

Zoey Deschanel

Även om veckorna går i ett nafs så känns den här fredagen väldigt välkommen. Ikväll nalkas fest med mina fina, tokiga vänner. Känner dock av en viss hals-ömhet vilket är en jäkla otajming, men det får bli lugnt lördag-söndag helt enkelt.
Helt shakypaky i mina armar efter träningen i morse, det är sjukt irriterande när man ska klippa och skriva. Hmpf. Men, det är ju för a good cause så.
Ha en fin fredag!

Thursday, June 17, 2010

Sommarkänslor

Nu vill jag ha lite riktig sommar. Riktig. Inte fake-sommar vilket det känns som nu. Mina ben blir ju aldrig bruna om jag inte får ha shorts/klänning/kjol på mig, (med bara ben då så klart). Nåja, hoppet lever kvar.
Ikväll ska det grillas och det gillas (hö hö).
Ska försöka ta och vakna upp från min trött-humor tills dess.

Wednesday, June 16, 2010

Vackert



vackraste spetströjan

Hej fina ni! Idag är jag mindre trött än igår, inte lika virrig och vandrar in i färre stolpar och välter inte lika många koppar te. Det känns bra. Idag har jag bockat av gym, planeringsmöte och nu, lite bloggande. Magen kurrar utav helskotta så nu blir det ut på promenad i solen och jaga föda.
Ha en fin dag.

Translation: Hello lovely people! Today I'm slightly less tired than yesterday, I don't walk into too many poles and spill less tea than I did the day before. Feels good. Today I've ticked off gym, planning-meeting and now, a blog post. My stomach screams of hunger, so I will take a walk in the sun to hunt something suitable to fill it with.
Have a nice day.

photos by Romina Shama

Tuesday, June 15, 2010

Kamerajakt


Jag har länge funderat på ny kamera,
det har velats fram och tillbaka, hit och dit. Alltifrån Canon 550D, Canon G10, Nikon D3000 till den nu mer aktuella Panasonic LX3. Det är inte världens lättaste beslut, men några fotografer på jobbet har faktiskt rekommenderat LX3an, och de borde ju veta vad de snackar om. Jakten fortsätter och bytet kommer redovisas.
Ciao!

Translation: For a long time I've been thinking about getting a new camera. Problem is only which one? Cameras like Canon 550D, Canon G10, Nikon D3000 have been on my list. And now the latest craving is Panasonic LX3. Not the easiest decision to make, but a few photographers at work have recommended the LX3, and I would assume they know what they're talking about. The hunt continues and the target will be presented.
Ciao!

image: marie claire, july 1994

Monday, June 14, 2010

färgfint





Måndag, och solen har återvänt, yeah!
Helgens väder kunde inte varit mycket sämre än det vi fick erfara, så i morse log jag mot solen och det var med lätta cykeltramp jag tog mig till gymmet.
Har nu suttit i möte hela förmiddagen och ska snart ta mig ut på en liten promenad. I eftermiddag ser jag fram emot en massa layoutande.
Hoppas ni som jag hade en härlig helg så säger vi hej till en ny vecka, ciao!

Sunday, June 13, 2010

En dag i Berlin

Jag är ju i Malmö nu, men om jag varit i Berlin denna söndag så hade vår dag sett ut ungefär så här:

Vi börjar med frukost på ett av alla mysiga caféer på Simon Dach Straße i Friedrichshain.


Sedan gör vi stan på cykel


Efter en stund parkerar vi oss i en av våra favoritparker i Hackescher Markt


Vi dricker öl, läser böcker, och jag somnar på Mareks mage


Sedan återvänder vi till Friedrichshain och jag drömmer om vår framtida lägenhet här





Vi sätter oss en stund på vår stam-bar Dachkammer


Jag gillar Beck's Gold


Skriver om vår dag



Och så spanar jag in världens finaste


Sen är det kväll och vi går hem för att se någon film med Haribo godis och choklad.

Ungefär så spenderar vi våra söndagar, och dom är helt perfekta. Puss

Friday, June 11, 2010

fredag förmiddag


Jobbar hemma. Sitter fortfarande här med mitt förmiddags kaffe och regnet smattrar på fönsterrutorna. Igår var en låång dag i Stockholm. Gick upp 3.45 och var åter i säng 00.30 igår kväll. Puuh, men vilken bra dag! Vi skulle ju så klart spana in verket ICOMs inredare jobbat med under några veckor, Tillsammans, där de inrett Hagaslottet på IKEAs vis. Här kan ni läsa mer.
Vi besökte även Fotografiska, mycket imponerande. Gå dit om du är i Stockholmstrakterna.
Kära bror var just här en sväng för en lång pratstund, nu ska jag ta tag i mina layouter och sen får vi se hur jag ska fira fredag.
Ciao!

Wednesday, June 9, 2010

Berlindrömmar

Patricia Weil

Jag smygtittar lite på lägenheter i Berlin, vet att nån dag kommer jag hamna där så länge Marek är kvar. Jag har tipsat om Freunde von Freunden förut, men värt att nämnas igen, särskilt om man gillar Berlin och kreativa människor. Den här lägenheten ligger i Prenzlauer Berg. Patricia Weil bor här och hennes hem känns väldigt personligt, hemtrevligt och välkomnande. Se fler bilder här och läs även en intervju med henne, (om ni förstår tyska. Det gör inte jag).