Thursday, July 30, 2009

Bilder

Tänkte framkalla några bilder och sätta upp hemma, bl.a. dom här, vad tror ni om det?

Kanske inte så smart egentligen eftersom suget efter New York blir enormt stort varje gång jag ser de här fotografierna. En av de bästa resorna jag upplevt.

Hursom, idag är det torsdag, idag kommer Marek! Och godmorgon förresten, hoppas ni får en härlig dag.

Wednesday, July 29, 2009

Hemmafix

Lugn dag på jobbet igen. Jag och Katerina passade på att spela en timmes badminton vid lunchtid. Det satt fint det.

Efter jobbet fick jag låna Annas och Fredriks bil för att köra till IKEA och köpa köksluckor. Fick även med mig ett par klappstolar och lite grönt. Så nu ikväll har jag skruvat och klättrat i köket. De nya luckorna är dock inte uppe än men de gamla är nere.

Nu vilar jag på soffan och inspireras av andras hem. Snart bingen, natt natt!

Foto: Pia Ulin

Tuesday, July 28, 2009

Energiboost?

Det har varit en tung tisdag, varit så där hjälplöst trött hela dagen. Gick en långpromenad på lunchen. Hjälpte inte. Tog en runda på gymmet efter jobbet, hjälpte inte heller. Så nu tänkte jag antingen lägga mig på soffan eller i Folkets Park och läsa i min bok. Sen ska jag hyra en film. Imorgon är jag tillbaka på banan.

Hoppas er dag har varit snäppet energirikare.
Ses imorgon!

Monday, July 27, 2009

Måndag

En ganska ohändelserik sådan. Var på jobbet i ottan, där var det ödsligare än nånsin. Inget större drama där alltså.

Efter jobbet planterade jag lite kryddor i hemmet, mysigt och rogivande. Tack för krukor och timjan kära föräldrar. Och tack för igår, vad mysigt vi hade!

Idag får vi nöja oss med lite smaskigt ögongodis:

Sunday, July 26, 2009

Ballongfest

Ännu en anledning att fira med ballonger, idag fyller herr bror 30! Grattis brorsan, vi ska allt fira dig nästa lördag...


Translation: Another reason to celebrate with balloons, mr brother turns 30! Happy birthday bro, we will make sure you're being celebrated next Saturday...


Saturday, July 25, 2009

Pysseldag

Idag har det varit riktigt pyssligt hemma hos fröken Skoog.
Började dagen med en långpromenad i Pildammsparken, härligt. Efter dusch och lång frukost cyklade jag ner till Panduro och inhandlade lite pyssel material. Dessutom hittade jag de här små (små!) Eiffeltornen i en annan liten butik. De ska få agera halsband. Av materialet från Panduro skapade jag ett annat halsband som jag antagligen kommer bära nästa lördag. Vi får se. Sen har jag tvättat, klippt o klistrat och vitlaserat en hylla i sovrummet.


Nu är jag mot all förmodan rejält festsugen, men jag får snällt vänta till nästa helg...

Hoppas ni har en skön helg!

Mini Paris


Friday, July 24, 2009

Special day




Translation:
Today is as you all know Friday. I can tell at work, there's hardly anyone here. I want holiday as well... 3 weeks to go.

This weekend I have a big bunch of laundry to go through, and then some fixing in my flat. Looking forward to spend the weekend in Malmö.
Today is also a special day for a special person. Marek turns 28. Kiss!

Thursday, July 23, 2009

Snart helg igen...

Berlin var naturligtvis härligt som vanligt. Kändes mer vardagligt den här rundan, på ett positivt sätt. Jag jobbade lite, vi umgicks mycket, tog ett par rundor badminton, njöt av picknickar, drack kaffe under ett parasoll när regnet öste ner bredvid. Och så, naturligtvis, det lite otippade - U2 konsert. Fantastiskt. Och en liten mini återförening dessförinnan hemma hos Robban med Fröken Frida och Farbror Frick. Plus Axel. Och en hel del skumpa.

Men nu, tillbaka i verkligheten, vad är det här? Regn regn regn. Suck. Nästa lördag får det inte regna. Det är en viktig dag.
Ha en skön afton!

Thursday, July 16, 2009

Notis

Nu smiter jag över till Berlin, ha en fanstastisk helg!
Puss

Wednesday, July 15, 2009

Vitt


Idag har jag målat lite till, evighetsarbete känns det som. Jag kommer få fortsätta på tisdag när jag kommer hem från Berlin. Pilljobb.

Nu har jag även packat väskan, imorgon är det äntligen dags! Jobbar till 1 sen går flyget vid 5. Hörs imorgon!


Onsdag förmiddag

bild hokipoki

Hade jag haft semester hade jag lagat en sån här frukost. Istället var jag uppe kvart i 5 efter en ganska tung natt då min rygg har börjat krångla ordentligt igen. Suck. Grädde på moset så har jag dödlig träningsvärk i ben och häck efter badminton matchen igår.
Men idag fick jag biljetten till Berlin av Axel, imorgon är det äntligen dags igen!
Ha en riktigt härlig lillördag.


Tuesday, July 14, 2009

Helgen + måndag

Det har varit en riktigt bra helg!
Konsert, fix & don i hemmet, läsning, lugna sköna morgnar, hemmabryggt kaffe, grilldoft från innergården, mysiga vänner på besök, film, godis.
Och igår, måndag, åkte jag hem till mamma och pappa efter jobbet. Bästa beslutet på länge, ni är så himla gosiga.
Nu är snart tisdagen slut, men först ska jag måla lite överblivna skarvar i köket med Allsången i bakgrunden.
Tjing!

Konsert på Parken i Köpenhamn, Britney stod för showen


Söndagen gick åt till målning


Utsökt middag hos föräldrarnas goda vänner igår

Saturday, July 11, 2009

Smilla

Här är hon! Mammas och pappas lilla underbaring.
Nej. Något sötare finns inte.


Härliga lördag



Att sova tills man vaknar av sig själv och känna sig utvilad, det är ovärderligt. Nu på morgonen har jag tvättat och fixat här hemma, lyssnat på nyhetsmorgon i bakgrunden, ätit en lång frukost och läst nya Damernas Värld som damp ner igår. Såna här stunder ska man ta vara på.

Ska snart ner på stan och träffa Erica och Poppe. Ikväll blir det konsert i Köpenhamn, spännande och kul.

Hoppas ni får en fin lördag!

Friday, July 10, 2009

Lite trött start

Jaaa... så har man varit en sväng i Alvesta. Jag sov förbi Älmhult och fick snällt stiga av på nästa station - 25 minuter längre bort. Suck. Så istället för att vara på jobbet klockan 7 så anlände jag klockan 9. Toppen. Det roliga var att jag pratade med konduktören innan tåget avgick från Malmö 5.50 - att mitt skånekort inte gick att fylla på, vi testade även i Lund. Nope. Men jag fick alltså åka med ändå. Han gick dock också av i Alvesta och frågade lite misstänksamt om jag inte skulle av i Älmhult?

- Jooo... jag sov lite för länge bara. Och så var vi båda på samma tåg tillbaka söderut igen. Så kan det gå. Han var road iaf.

För övrigt har dagen varit både produktiv och trevlig. Ikväll blir det lugnt med film och godis.
Hoppas ni har det bra där ni är!

Thursday, July 9, 2009

Hutter...

Det var minsann ingen värme ute idag, och bilderna jag la upp senast var kanske inte så inspirerande i dagens regnrusk, så nu får vi värma oss med dessa en stund med en stor kopp forest fruit te.
Trevlig torsdag!

Från Ben Watts

Igår, onsdag

Jobbdagen igår gick rätt långsamt. Kvällen blev desto roligare. Grillning hemma hos Fredrik och Anna som hade Evelina och hennes karl på besök. Fisk i folie och nypotatis. Det var precis lika gott som det låter.
Sedan tog vi cyklarna ner till Västra Hamnen och hoppade i plurret. Det var svalt i luften men vattnet var behagligare än det såg ut. Efteråt satt vi och smuttade på varm äppelcider som Anna tagit med sig, ett initiativ vi alla uppskattade.
Tack för en härlig kväll hörrni!

1: Beviset - Evelina & Anna
2: Enastående utsikt som inte blir rättvis på bild

Wednesday, July 8, 2009

lite kärlek



alla behöver kärlek. alla dagar i veckan. puss.

från Le Love



Onsdagsglamour

Den här damen får stå för dagens glamour. Den infinner sig nämligen inte i Älmhult. Känner väl inte att jag stressar ihjäl mig idag heller direkt. Det är långsamma dagar nu, och ytterligare 5 veckor till semestern. Men alla helger är åtminstone bokade fram tills dess, riktigt roliga helger dessutom - konsert i Köpenhamn, Berlinresa (jo, faktiskt), stor 60-års fest osv.
Funderar på bio ikväll, får se om jag får med mig Gamla Väster paret...
Ha en skön dag!

Tuesday, July 7, 2009

Glimminge Open

Vilken dag igår! Först champagnefrukost hemma hos Helén (tack!), sedan beachvolleyboll ute i Västra Karup. Kul och underhållande, finalen var spännande och många spelare imponerade. Sedan middag, drinkar, sånger, dans - you name it, ute i Rickards föräldrars lada. Vilket tryck! Jag är överväldigad.
Fick upp tidigt tidigt idag för att ta mig till Älmhult, och tröttheten känns oerhört tung. Regnet står som spön i backen utomhus och just nu lockar film, soffa, filt, godis & Marek mer än nåt annat.

Rickard (som tillsammans med Larry höll i hela turneringen) hälsar alla välkomna ute på åkern. Regnet hänger i luften och dånade ner lagom till vi sjöng första snapsvisan.
Och Josefssons Töser - TACK för att jag fick vara med och uppleva denna fantastiska dag. Ni är grymma.

Helgen - lördagen

Lite trött från fredagen låg jag i Folkets Park en stund under dagen, gick en runda på stan, sen var det grillning hos Fredrik och Anna, så fantastiskt mysigt. Söndagen är inte lönt att lägga upp bilder ifrån, den tillängnades huvudvärk, soffa, tv och Wimbledon final.

Hela gänget, Anna, Fredrik, Åsa, Jennie, Cajsa, Jannicke, jag och Patrik.

Fina bilder av Jannicke och Anna, tack för en jättekul kväll!

Helgen - fredagen

Helgen började med grill och beachvolley på stranden i Ängelholm på fredagen, så här mysigt hade vi det:

Beachvolley + Wilma & Amanda

Henrik & Joel + Erica

Poppe + Henrik & Daniel


Erica & jag

Friday, July 3, 2009

Bloggpynt


The Sartorialist är i Venedig och tar såna här fantastiska bilder. Vad tusan gör man i Älmhult? Det är tydligen här man ska vara, och gå hand i hand med någon man tycker väldigt mycket om.

Badmode

Det blir ju förstås stranden i helgen. Det måste man ju när man ser såna här bilder:


Av Ben Watts

Morgondis


I morse när jag åker med tåget klockan 5.50 låg ett härligt morgondis över ängar och skogar. Vackert land vi bor i, det är bara att konstatera.

Tog en morgonpromenad i Älmhult när jag kom fram, men temperaturen var redan uppe i 25-26, så så där jätteskönt kan jag väl inte påstå att det var, men många härliga dofter. Och så är det fredag, humöret på jobbet är alltid på topp dessa dagar. Dessutom går många på semester just idag, så det är i princip fest här...

Igår satt jag och skrev på Davidshallstorg till ganska sent på kvällen, jättemysigt, gillar sorlet runtomkring. Sommarkvällarna ska man ta vara på.

Ha en härlig dag!

Thursday, July 2, 2009

Blå himlar & hav


Vilken sommar vi har! Jag avundas dom som har semester nu. Jag får vänta 1, 2, 3... 6 veckor till... Jippi. Oh well, då blir det hursomhelst Prag, Kroatien och Berlin. Värt att vänta på med andra ord.
Njut av solen och värmen nu mina vänner.

bilder: naturallynina

Wednesday, July 1, 2009

Mysko


Nu åskar det för fullt här.
Himlen ser oroväckande mörk ut...

Hursomhelst, ikväll ska jag försöka lägga ut min kamera på blocket, den lilla röda. Den är inget vidare bra, jag ska lägga undan dom pengarna jag kan få för den till en bättre.
Tänkte springa på gymmet efter jobbet idag, men just nu vill jag bara hem och lägga mig på soffan med min bok.

Glassväder


Luften står still här uppe i varma skogen. Att svalka sig med glass är helt enkelt en nödvändighet. Den här bilden såg väl frestande ut? Hittade den i ett uppslag av senaste Living Etc.
Klicka för att kunna läsa receptet.

Kontrast


Igår satt jag här. Idag sitter jag inne i djupaste skogen uppe i Älmhult. Men det är sommar och jag kan ha shorts utan att frysa. Det är härligt!