Friday, November 28, 2008

Spets

Tänkte skaffa mig ett par spetsiga strumpbyxor. Coolt, särskilt här:




Snygg dam. Av Christian Coinbergh.

New York






Smosch tar fantastiska bilder av New York!
Längtar tillbaka.

Och vice versa...

Brittan tillbaka


Jag tycker det är kul. Go Britney! Hoppas nya albumet "Circus" är bra, det släpps nästa vecka, hon skulle behöva lite medvind och god kritik.

Smart lösning

Mitt framtida badrum är inte så stort, därför tittar jag efter smarta lösningar med bra förvaring. Och eftersom IKEA är experter på sånt och vi ska försöka lösa alla såna problem inför nya katalog och webb släpp, kan man utgå lite ifrån sig själv för att se sina behov. IKEA of Sweden har utvecklat en serie som heter Lillången - designad för small space. Här är ett exempel, visst är det fint!? 

Från IKEA.se

Kontoret uppdateras


Alla "gamla" datorer byts ut mot nya, det blir ett riktigt snyggt kontor det här... Nere hos IT står alla nya på rad. Som att vara en 5-åring i en godisaffär. Vill haaa.

Thursday, November 27, 2008

Jul

Som sagt, jag är lite förtjust i julen. Hur god ser inte den här mjuka pepparkakan ut?? Bara att ta på sig förklädet... hrm...

VIlken dag?

Känns som dagarna bara smälter samman. Har svårt att hålla koll på vilken dag det är... Tur man har kalendern, den hade jag aldrig klarat mig utan på jobbet! (I tisdags tog Erika, inredare, min kalender av misstag, hon har likadan, panik utbröts. Men den låg snällt och väntade på mig på hennes skrivbord där hon lagt den bredvid sin egen...) Idag gick jag upp 5. Det var tidigt. Var på jobbet 7 för att förbereda en presentation som gick bra. Ikväll gick jag en runda på H&M och fyndade en massa fint - 10% rabatt måste man ju utnyttja. Nu myser jag med mitt chaite igen, ska snart hoppa i säng. Fredag imorgon!

Jag vet, bilderna har inte så mycket med mina inlägg att göra, de är mest prydnadssaker.

Wednesday, November 26, 2008

Inspiration

Kollar ständigt efter inspiration till min nya lya. De här ska jag sätta in i min inspirationsbok. Bl.a. borden i rustikt trä är fantastiska - ett sånt måste jag ha! Vart hittar man?


Funderar på sånt här kakel/mosaik i köket eller badrummet. Kommer dock inte ske förrän om ett år typ, och då lär jag ju ha ändrat mig...

Dagens dag

Det har varit fullt upp, som vanligt. Det som var lite annorlunda idag var att jag fick sitta och presentera vårt badrums avsnitt för katalog och web inför en stor grupp, det var lite nervöst, särskilt som jag inte visste om att jag skulle göra det... Men det gick bra, och när man väl kommit igång var det ju riktigt kul. Trivs bättre och bättre som AD. Presentationer har alltid skrämt mig, men så länge man vet vad man sysslar med ska väl även jag klara av det. En annan ovanlig sak var att jag (och Astrid) fick intervjua en potentiell AD assistent. Vem trodde att det nånsin skulle hända? Joel hette han, verkar vara en riktigt reko kille.
Ikväll har jag gått en promenad, tänt en väldans massa ljus som jag köpte igår, inhandlat clementiner och sipprar på chai te. Det är inte alls dumt. Längtar till helgen.

Juliga bilder på Ittalas hemsida, på små ljushållare som gärna fått bo hos mig.

Tuesday, November 25, 2008

En liten notis

bild från glamour.se

Nästa stjärndesigner för H&M blir Matthew Williamsson. Kan bli mycket intressant. Själv köpte jag inget från Comme des Garçons som var senaste designer, det lockade inte direkt. Men jag tror Williamsson's kollektion kan bli bra, blir nog mycket mönster med tanke på hur han brukar designa och hur vårens trender ser ut.
Kommer ut i utvalda butiker den 3 april 2009, och i samtliga H&M-butiker i mitten av maj.

Dagarna går...

Helgerna försvinner ju alltid lika fort, och nu känns det som veckorna springer på minst lika bra. Det är förstås på gott och ont. Skönt att det är jul snart och få lite ledigt, det är välbehövligt, men man hinner inte direkt stanna upp och njuta av stunden. Det ska vi å andra sidan göra i helgen när vi ska över till Köpenhamn och gotta oss i julstämningen, så mysigt det ska bli! Hoppas vädret blir lika härligt som det var i helgen, soligt och kallt, riktig vinter.


Vitt och ljust, en smart och väldesignad lampa från - IKEA så klart! (365+)

En variation på sill i jul?

Varm och mysig dukning

Thursday, November 20, 2008

Flitighet & julpyssel

Idag rusar det på ordentligt. Planeringsmötet i morse gick mycket bättre än väntat, vilket har gett mig mer tid att jobba med saker som verkligen behöver bli klara. Känns bra, helgen kan nog fokuseras på annat än jobb. Kanske lite julpyssel. Jag och inredar Elin blev lite juliga av oss när vi åt clementiner förut... Får nog pyssla ihop några julkort imorgonkväll när jag har tvättid.


Wednesday, November 19, 2008

Lång dag

Blev till att jobba länge idag. Förberedelse inför morgondagen, vi har planeringsmöte där jag måste veta hur många bilder som ska tas i studion för mitt avsnitt i katalogen och på webben. Inte lätt att hålla reda på, och imorgon kommer jag behöva produktionsledarens hjälp för att få rätt på all studioplanering.
Nu är jag iaf äntligen hemma, slagit mig ner framför Roomservice, sköna snubbar man alltid blir road och inspirerad av.

Tuesday, November 18, 2008

skyfall

Mycket nu. Lite rörigt men väldigt roligt. Jag gillar mitt jobb, även om det ligger i Älmhult.
Satan i gatan vad det regnar ute... Och nu ska jag gå ut i det dessutom, ska kolla in det nya badrumssortimentet. Tur Elin hade ett paraply att låna ut. Hutter.

en varm brasa en kall november dag.

Monday, November 17, 2008

Tung i kroppen

Så ofattbart trött. Längtar desperat mycket efter min säng.

Helgen förbi

Helgen kanske inte blev så där briljant som jag trodde den skulle bli, men den började hursomhelst väldigt bra. Fredagen - den bästa på mycket mycket länge, var oklanderlig. Resten av helgen erbjöd skitväder men många roliga moment. Tillställningen hos Cajsa var skitrolig, har fortfarande ont i magen från allt skratt, tjejer, ni är underbara! Träffade många andra tokar den kvällen.
Söndagen, lika ångestfylld som alla andra söndagar. Bortsett från att det bjöds på fantastiskt god mat hos Vickans föräldrar (kanske det som är anledningen till min magont?) Henning Mankell film efteråt, Steget Efter, spännande värre. Buss och tåg till jobbet i morse, zzzz... Massor att göra men energin ligger lite på minussidan idag.


Fredag

Friday, November 14, 2008

Det är fredag!

illustration av Liselotte Watkins

Igen... Vart blir veckorna av? 
I eftermiddag ska det pussas o kramas. Ikväll blir det ost, vin och bio i bästa sällskap. Imorgon skumpa och rumpshake. Det blir en bra helg det här. 

Thursday, November 13, 2008

Vacker


Hon är så vacker, Audrey Tautou. Här från filmen "Tillsammans är man mindre ensam".

Wednesday, November 12, 2008

Kyssar

Att kyssas är mysigt. Mer hångel åt folket.

Sunday, November 9, 2008

Åh så fint!

Färgklickar till klassiskt vitt. Underbart. Eames stolarna väcker ha-begär. En dag... en dag.

Vilken kväll!

Blev en riktigt lyckad kväll igår på Orest och Annas inflyttningsfest! Alla var mycket engagerade i sina utstyrslar som vi blivit tilldelade av värdparet. God mat & dryck, lekar, dueller och mingel.
De flesta ganska trötta idag... Brorsan ligger och sover på min säng, föräldrarna är på väg hit, middag för pappsen ikväll.


Jag som Xena, brorsan som Zorro.

Vickan är så klart coolast som Kim Källström :)

Källe, Xena & Cruella De Vil

Värdparet Anna & Fredrik - Mästerkatten i stövlar & Jack Sparrow

Jag och Jack

Friday, November 7, 2008

Mer inspiration

Idag fullkomligt sprudlar inspirationen och kreativiteten! Nu jäklar ska vi göra en snygg katalog!


Härlig hemma-känsla
från Design*Sponge

Vitaste vitt
från Living etc

Sommarsug


Sugen på sommar och sommarklänningar...
Vickan, när åker vi?

Bild: The Sartorialist

Vit inspiration

Det bästa med att brainstorma inför katalogen är att får inspiration till det egna hemmet också. Inredarna är otroligt duktiga i vårt team, Frida, Katarina (inflyttningsfest-Katarina), Anna, Nathalie, Lena och Erika. Ska in i ännu ett inspirerande möte nu, moodboardsen bara växer!


Tror mitt nya hem kommer bli rätt vitt...

Konstig vecka


Nu är det äntligen fredag efter en lite märklig vecka rent känslomässigt. Ledsen, arg, besviken, förbannad, glad. Fick en paus från Älmhult i tisdags när jag och Vickan jobbade hemifrån Ängelholm, det var guld. Film i Johans källare, välbehövligt.
Stressigt på jobbet med massor av planering och kreativitet, roligt roligt. Och nu har jag betalat handpenning för lägenheten, det sved så klart men känns otroligt spännande!

Helgen kommer bli bra, det vet jag.