Friday, October 31, 2008

Fint kök


Så här skulle jag vilja ha det. Fast bänkskivan var inte så snygg. Espressomaskinen ligger redan på min 'att köpa lista', lite längre fram i framtiden...

Vakna till glada toner

Ställde om min mobil igår. Istället för en lite halvtråkig alarm melodi har jag nu ändrat till Jason Mraz's "I'm your's". Den ringde 4.30 i morse, tidigt värre men leendet spred sig över ansiktet av den glada Jason och tanken på fredag gjorde att jag inte ens behövde snooza

Det snöade i Älmhult igår. Det kändes förbaskat ruggigt. Men extra mysigt att komma hem och tända alla ljus jag hade tillgängliga, ta på sig mjuka kläder och dricka mängder av te för att försöka bota min förkylning.

Mys i höstmörkret, dekorera och tänd ljus.

Thursday, October 30, 2008

Inspiration


Just nu bläddrar jag igenom mängder av inredningstidningar, hemsidor och bloggar. Så otroligt sugen på ny lägenhet...

Host & snörvel

Frost i Älmhult i morse, trodde inte mina ögon.

Dunderförkyld. Har dock massor av energi och jobbet flyter på. Kul är det också, veckan har bara försvunnit! Imorgon är det fredag igen...
Har budat på lägenheten jag kollade på igår, och den hoppas jag faktiskt verkligen på, den kändes väldigt bra. Så nu är det bara att vänta och se.

Wednesday, October 29, 2008

Glada dagar

Har känt mig på så gott humör sedan helgen, jobbet är kul - det är mycket att göra, och det gillar jag. Dessutom kom Vickan ner igår, vi skrattade så vi fick ont i magen och tårar i ögonen, en underbar tisdag!
Jag har kollat på ett par bostadrätter också och det känns mycket spännande. Den jag kollade på idag var också riktigt bra, så nu ligger jag här på sängen och grubblar och försöker förstå mig på sånt här med ekonomi. Det går dessvärre inget vidare. Men budgivning kommer det bli...!


Funderade på att köpa dessa tavlorna från Rädda Barnens deisgnshop, älskar Cassandra Rhodins modeillustrationer! Men jag får nog hålla i pengarna denna månaden.
Bild: husmusen

Tuesday, October 28, 2008

Lägenhet

Kollade på en bostadsrätt igår, vid Nobeltorget. Fin var den. Sugen blev jag. Ska kolla på en till imorgon, sen blir det väl budgivning... Spännande!


Vissa justeringar inne i köket t.ex. får nog fixas, men ingen akut justering direkt. Annars behövde man inte göra så mycket med den. Lagom stor till mig och mina gäster :)
Bilder från hemnet.

Monday, October 27, 2008

En bra helg

Jag har som vanligt haft en mycket trevlig helg. Inget festande, bara umgänge med kompisar och tagit det lugnt. Det har varit riktigt skönt. Trots det är helgerna fortfarande alldeles för korta.
Nu väntar en ny vecka med nya utmaningar och mer planering, tror faktiskt det kan bli en riktigt bra och givande vecka det här.
Och Vickan, det blir bättre snart, du kommer traska igenom den mörka dumma dalen i din snabba takt och nå toppen på nolltid, det ska vi se till!

Friday, October 24, 2008

Från 2:a till 5:a


Ett härligt hem omgjort från ett 2-rums hus till 5 rum i 4 etage. Läs mer här. Vackert med mycket vitt och snygga accenter.

Konst på väggen

Så förbaskat fint

Fredag!


Ja, det är som det alltid är dessa dagar, underbart med fredag! Alla är på lika gott humör och man njuter av att helgen är så nära. Har suttit i möte hela förmiddagen, vi har varit oerhört produktiva samtidigt som vi haft kul. Planering, planering och vi börjar få ett grepp på vad som ska produceras. Den här veckan har vi planerat Webben, nästa vecka ska vi planera katalogen, det blir kul!

Thursday, October 23, 2008

KuddisarMycket att göra på jobbet, men jag lyckades hitta lite inspiration till kuddar som jag är ute efter. Verkar dock för det första omöjliga att få tag på, och för det andra några riktiga dyrgripar... Bu.
Men de är fina fina fina!

Wednesday, October 22, 2008

På jobbet

Kom tillbaka till jobbet idag, men det var en jobbig resa upp i morse.. Febern kom tillbaka när vi kom till Lund, jag funderade på att stiga av i Hässleholm och åka med mötande tåg hem igen, men bet ihop och visste att det skulle kännas bättre så småningom. Febern försvann, illamåendet tog över. Medicinen får magen att vända sig ut och in. Fram till lunch var livet jobbigt, efter en promenad har eftermiddagen gått som tåget! Nu kan jag till och med kalla mig pigg.

Tuesday, October 21, 2008

Sjuk...

Varit sjuk nu i två dagar. När man är sjuk spelar ingenting annat någon roll, vårdcentralen får kosta vad den vill, medicinen kostar skjortan, bara jag blir frisk. Och nu är jag äntligen bättre och kommer gå till jobbet imorgon, börjar känna ett stort behov efter socialt umgänge. Kommer gå rakt in i matchen imorgon, har nämligen inte kunnat undvika jobbmailen och vet vad som sker resten av veckan. Imorgon ska vi ´workshoppa´, dvs brainstorma med inredarna och kolla över produkter och miljöer för textilavsnittet. Spännande och kreativt.
Nu ska jag kolla vidare på Entourage, jag är helt klart beroende.

Friday, October 17, 2008

Vogue UK

Otroligt snyggt modereportage med Kate Moss i nya Vogue UK, tagna av Mario Testino. Han misslyckas sällan med sina bilder.
Hämtade från tfs

Ny poster


Igår köpte jag ny poster, Olle Eksells för Mazetti, den är så himla fin! Olle Eksell var en fantastisk grafisk formgivare, hans design finns att köpa på bl.a. Form & Design Center i Malmö.
Idag blir det IKEA på lunchen och en ny ram.

Tomt

Johan koncentrerad...?

Ännu en tidig morgon. Jag och Johan är här, Astrid är också här, men sen är det tomt. Man är nog lite knäpp som är här klockan 7 ändå... Johan ska dock åka hem snart, hans tjej är sjuk och någon måste ta hand om lilla Lea, kommer bli en tråkig fredag på jobbet. Men ikväll blir det After Work med mina glada vänner, det blir inte alls tråkigt!

Thursday, October 16, 2008

Se eller inte se?


Funderar som sagt på att gå och se "Vicky Cristina Barcelona" ikväll. Det är definitivt bioväder, jag har definitivt inte råd, den ska definitivt vara bra (enligt vissa), men den visas definitivt för sent för min tidiga uppgång imorgon, ja/nej, ja/nej??
Kanske tar jag mig ett glas rött istället och lägger mig under filten till "Entourage"...

KanelchockSitter på Wayne's Coffee och försöker jobba, det går inte så bra. Dessutom fick jag en hel burk kanel i min chai latte, det var inte så gott. Det kunde lika gärna kommit ut ett brunt moln när jag andades. Urk, mår illa. För övrigt var lägenheten jag kollade på idag superläbbig, schleden som tusan och kändes inte alls bra. Blir kvar i min lilla lya ett tag till. :)

Hmm

Har allvarliga funderingar på att smita till Paris eller Amsterdam nästa helg. Kolla in mode, design och bara vara. I behov av en avstickare.

Bilder från Streetstyle Paris

Ny favorit

Okej jag har många favoriter, men nu har jag hittat ännu en talangfull fotograf med öga för detalj, textur och färg. Titta och låt dina ögon få njuta.


Fotografen heter Carl Pendle. Hans hemsida hittar du här.

5.48

Tog 5.48 tåget idag. Jag ska ju ändå ta 13-tåget hem så tyckte det var bäst att jobba undan lite innan dess. Visning av hyreslägenhet klockan 15.30, håll alla tummar ni kan hitta. Jag hoppas verkligen på den här lägenheten!
Igår strulade tågen, åkte från jobbet klockan 4 och var hemma 7, ingen hit men unnade mig en stor kaffe och en tidning på Espressohouse i Lund medan jag väntade på att den värsta rusningen skulle vara över.
Ikväll funderar jag på att gå på bio. Woody Allens nya, ska vara bra har jag hört.
Vad gör ni idag?

Wednesday, October 15, 2008

Planer

After Work på fredag med Johan, Vickan & co. Så mysigt. Alltid det bästa sättet att påbörja en lyckad helg.

igår


Klicka på bilden så kan ni läsa vad det står också ;)
Tuesday, October 14, 2008

Inramat
Har samlat på mig massor av objekt att rama in, men har inga ramar och ingen vägg att sätta upp dom på... Inte än i alla fall.

skrivtorkaHar inte skrivit dagbok på flera dagar. Allmänt oinspirerad, men idag känner jag att jag skulle behöva, det får nog bli så ikväll. Sätta mig på ett fik och skriva av mig lite. För mycket som snurrar runt innanför hårfästet.
Idag är det tisdag, jag önskar det var fredag. Vad gör ni för att pigga upp den mörka vardagen?

PS. Vickan, alltid där när jag behöver dig. Tack.

Monday, October 13, 2008

suck


Måndagar borde inte få finnas. De borde skrotas. Helt och hållet.