Wednesday, August 27, 2008

Bu.


Fick inte lägenheten på Åhusgatan. Bara att söka vidare.

Regnig dag





Sitter på tåget upp mot Älmhult och jobb. Kände inte för att sova idag. Dessutom köpte jag mig en kaffe på centralen, lite vardagslyx har väl ingen mått dåligt av?
Fönsterna är fulla av små droppar, det regnar idag. Ganska mysigt. Jag jobbar bättre på kontoret då. Och så är det en bra dag för bio! Arn. Spännande. :)
Imorgon bär det av till Berlin. Alla verkar otroligt taggade inklusve mig själv. Tror Åsa är mest laddad som äntligen slutat gå på medicin efter vad som känns som ett halvår. Lite fest för henne kanske? Smaken av pysande skumpa kommer med all säkerhet avnjutas hela helgen lång. Ich längtar!


Tuesday, August 26, 2008

Hannas nya muggar

Hanna Werning lanserar nya muggar för Rörstrand i höst! Eller nya muggar är det inte, bara en ny färg, i brunt. De måste jag införskaffa till min samling som finns i rött, svart och blått.

Gott till varm choklad

Tokig frisyr...


Ja jösses kors, idag åkte håret av. Det såg inte klokt ut när jag lämnade salongen. Frisörer har en tendens att gilla mina lockar och blåser upp de ännu större än de redan är. Det resulterade i en konstigt krullig svampfrisyr. Varför är det inte mössväder?
Väl hemma har det nu börjat rätta till sig, men kort är det...

För övrigt åkte jag hem kl 3 idag. Kramp i magen, måste vila. Det gör ont. Vad kan jag göra för att motverka? Actimel är en trogen favorit, men den effekten infinner sig först imorgon.
Jag som skulle städa idag... Imorgon kanske..

PS. Vickan, Peab fuskbygger i Oslo! Där kan väl inte Rosenlöf ha varit involverad?

Hutter

Kallt på kontoret. Sitter med en filt runt benen.
Nu har redan halva dagen redan försvunnit, jösses. Tiden går fort när man har roligt heter det ju... Tiden går fort när man är busy också.
Inte hunnit med någon doktor än, väntar till imorgon. Akelius hade inte tagit något beslut om lägenheten heller än, imorgon. Ikväll måste jag städa. Insåg igår att det hunnit samlas en del damm när man varit borta. Morr.

Fint av James Welling

Godmorgon?

Trodde min infektion i kroppen skulle ge efter idag, men den har nästan blivit värre, kanske läge att gå till herr doktor?
En del att stå i idag. IKEA ska byta typsnitt från och med nästa katalog vilket vi inte alls är särskilt förtjusta i, men högre makter bestämmer, och det medför en del pyssel.


Monday, August 25, 2008

Snart...

Snart sitter vi där igen... sipprar skumpa och lyssnar på Johans discoboll. Förmodligen lite svalare temperatur, men minnena kommer definitivt infinna sig!
Vi älskar Berlin.

Skumpa/Rosé och grillning i parken. Det blir inte bättre än så.

Hemtex nya värld

Hemtex har fått ny hemsida, den är riktigt mysig! Se den inspirerande filmen med Frida Wanselius - en jätteduktig inredare som var min favorit i Room Service.

Hit ska ni gå!

Om ni besöker London och är intresserade av fotografi, besök detta galleri. De har alltid något spännande att erbjuda. Och så är det gratis. Och så har de en underbar bokbutik med mängder av kreativa böcker. Bara den är värd ett besök. Jag köpte på mig lite fina vykort som jag ska rama in och sätta upp så småningom.

Denna såg jag. Snygg, lite kontroversiell och riktigt cool.

Ballongrum

Vad härligt.
Jag ska klä hela min lägenhet i vita ballonger om jag ska ha inflyttningsfest.

Måndag morgon...

Tillbaka i Älmhult efter en vecka i London. Kontrast.
Helgen var underbar! Kändes så skönt att komma hem på lördagen, att träffa vännerna man saknat så mycket under tiden man varit borta.
Söndagsångesten infann sig aldrig igår, den slår alltid till framåt kvällen, men inte den här gången. Mådde bra mest hela dagen och kunde helt enkelt inte bli på dåligt humör. :)

Idag börjar arbetet med Katalogen 2010. Spännande.
Imorgon eller på onsdag får jag reda på om jag får lägenheten vid Nobeltorget eller inte... Håll tummarna!

Friday, August 22, 2008

Stort äpple

Apple-store på Regent Street är bland de största jag skådat, man bara stod och gapade när man kom in. Otroligt häftigt! Och naturligtvis ville man köpa det mesta där inne. Jag klarade dock av att hålla i plånboken. Däremot ligger Habitat lite längre ner... Där spenderade jag otaligt många pund. Visste ni att de säljer Cole & Son tapeter där!! ? Nu köpte jag ingen sådan rulle, skulle nog vara lite väl drastiskt. Men bra att veta...

Thursday, August 21, 2008

Böcker

Det finns många mysiga bokaffärer i Soho.

Nyårsplaner??

Okej, eftersom det i princip blivit en tradition att fira nyår med australiensare, så diskuterade vi ikväll årets händelse. Inte särskilt detaljerat, bara vart vi ska dricka vår skumpa. Vi funderar på Paris. Men sen kom jag ju på den ultimata idén, Berlin! Jag måste verkligen har blivit tokig som blivit så galen i Berlin, men ingen protesterade. Så det lutar åt det. Var säger du om det Robban??? Att alla Australiensare kommer och firar i din stad?? Kan ju säga att även om jag längtar till jag ska dit nästa helg, så skulle det ju bli en underhållning att vara i Berlin under nyår!
Annars pratade vi även och Barcelona.... vi får helt enkelt se... Spännande värre. Vem är på??


Urban Outfitters. Kl 11.30 en söndag. Lugnt och städat. Butikerna öppnar inte förrän 12 på söndagarna. Skönt. Fast tur caféerna har öppet..

Monday, August 18, 2008

Kärt återseende


Richie och Lucy! Så kul att träffa de igen! Lucy känner jag genom Tom och Jenny, Richie bodde jag med i Sydney tillsammans med Tom och Dan. Fantastiskt många härliga minnen från tiden i Australien. Jag blev helt nostalgisk. Underbar kväll!

Coffeebreak


Det bästa med London är alla mysiga fik. Man vill fika hela tiden...
Annars har jag en känsla i kroppen jag verkligen inte trodde skulle infinna sig denna veckan: hemlängtan. Japps, helt sant och riktigt, jag saknar för mycket där hemma just nu. Inte läge att vara här. Men, nu är jag det, och bäst att njuta av situationen bäst jag kan, för på lördag åker jag hem igen. Och nästa helg är det Berlin som gäller. DET, det ser jag dock verkligen fram emot! Tror att det faktum att jag är här på egen hand gör mig lite deppig och jag grubblar för mycket på mitt liv. Det är aldrig bra.
Fast imorgon är det tisdag, inreda på IKEA är på schemat, kul!

För övrigt spenderade jag ca en timme på Habitat igår... Skulle kunna göra av med en förmögenhet där inne.

Sunday, August 17, 2008

Hotellfrukost

Söndag. Jag lyckades ta mig hem igår kväll efter Richie's och Jill's mycket trevliga bbq. Följde med Lucy och tog en drink i Camden Town där vi mötte upp 3 av hennes vänner. Sedan tog jag taxi till hotellet, allt annat var uteslutet. Nu har jag avnjutit en god hotellfrukost (varför är kaffet alltid en sån besvikelse på hotellen?) Ska snart ta mig ner till Tower Bridge och sätta mig på ett fik och läsa i min bok. Det blir en rejäl slappdag idag med film ikväll. Funderar på att gå och se Mamma Mia... :)


Skogsfrukost

Saturday, August 16, 2008

Dags igen

Jahopp, ännu en tidig morgon, nu ska jag iväg till London igen. Denna gång med jobbet. Lite tungt med tidig morgon en lördag, men det ska bli riktigt roligt! Ikväll vankas bbq hos Richie och Jill dit det kommer fler roliga människor som jag inte sett sedan jag flyttade från Sydney, härligt!
Ser fram emot en stor kaffe på Starbuck's i eftermiddag, det kommer behövas!
Vi ses i London!

Friday, August 15, 2008

Fredag!

Fredagar innebär alltid vin. Vart man än är. Jag är hemma i min lägenhet, själv, packar väskan inför morgondagens resa och pimplar vin. Gott är det. Och mysigt har jag. Och lullig blir jag.

Thursday, August 14, 2008

Lovisa Burfitt

Lovisa Burfitt gör fantastiska illustrationer. Kolla vad hon gjort med H&Ms butik i Milano!! Den måste inspekteras en dag. Otroligt snyggt och inspirerande!
Jaha, så funderar man åter igen på att byta bana, inredarkommunikatör/Visual Merchandiser? Suck.







Wednesday, August 13, 2008

Sitta ute

Man skulle vara ledig alltid. Då skulle jag sitta på fik med mina vänner hela tiden och skvallra, skratta och spana på folk. Mysigt värre.
För övrigt så kom mina skor från Asos igår, jösses, de snyggaste jag någonsin ägt! Nog för att de är höga som skyskrapor men läckra är dom! Längtar redan till nästa fest..

Fik, mys & peoplewatching.

Tuesday, August 12, 2008

Mer fint

Varför är min lägenhet så pluttig. Se vilka ytor!






Alla rummen känner samhörighet. Hallen är vågad och läcker, köket sött. Modernt, harmoniskt, klassiskt, coolt, hembonat.

Estetisk dröm

Se vilket vackert hem! Så här vill jag bo, med min framtida man och hund.





Man måste ju få drömma. I detta hus bor smyckedesignern Charlotte Lynggaard. I Öresunds regionen. Det är ett sommarhus.
Stackars tös.

Thursday, August 7, 2008

Fågel

Kul bild :)

Inspirerande



NYLONs redaktion har en härligt kreativ miljö! Där skulle jag vilja jobba.